Dimarts, 16 de juliol de 2024 | Carme    cerca       subscriu-te
Calendari: Festes d'Estiu > Altres festes de juliol > Festivals, cicles i trobades de música

Festival Internacional de Música Popular i Tradicional
Vilanova i la Geltrú (el Garraf)
El tercer cap de setmana de juny, Vilanova i la Geltrú acull un dels festivals més emblemàtics de música popular i tradicional d'Europa, un cita que cada any porta a la vila els millors sons populars provinents dels cinc continents.

Trobada de Cantadors a Espolla (l'Alt Empordà) - amb dinar col.lectiu, tallers de tècniques per fer versos improvisats, actuacions de improvisadors d'arreu i elecció del Rei de les Nyacres. Al juliol. Telèfon: 972.563.836
Festival Guirigall a Ares del Maestrat (l'Alt Maestrat) - festival de música i ball tradicional del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears que es celebra el tercer cap de setmana de juliol. Inclou altres activitats com conferències, tallers, etc. Telèfon: 964.44.30.64
Cicle de Música al Castell a Sant Pere de Ribes (el Garraf) - aquest cicle va néixer l’any 1990 amb la idea d’oferir concerts de música de qualitat i que la gent pogués gaudir-ne en un ambient tan particular i íntim com és la plaça del Castell de Ribes. Un lloc atractiu i acollidor que afavoreix la creació d’un ambient tranquil i màgic, que predisposa a què els músics i el públic comparteixin una estona agradable. Els concerts es realitzen els dos primers divendres després de Sant Pere (festa major ribetana). L’estil de la música és majoritàriament tradicional i popular, no obstant, en algunes ocasions s’ha obert el ventall a altres estils com són el jazz o el cant a capela. Telèfon: 93.896.30.39
Festival Internacional de Música de Cantonigròs (Osona) - festival de música basat en la competició i exhibició de música coral mixta, veus iguals femenines, cors infantils i danses populars, etc que es celebra el mes de juliol. Telèfon: 93.232.64.44
Acampada Jove d'Arbúcies (la Selva) - acampada del jovent independentista dels Països Catalans que es celebra a mitjans de juliol, amb concerts de música, actuacions de teatre, xerrades, excursions, etc.
Festival Grec a Barcelona (el Barcelonès) - festival d’arts escèniques i musicals d'estiu a Barcelona. Des de finals de juny fins a principis d'agost. Durant cinc setmanes, Barcelona és la capital del món de les arts escèniques gràcies a una fórmula d’èxit irresistible: espectacles de qualitat gaudits en alguns dels espais més singulars de la ciutat, com ara el Teatre Grec o el Convent de Sant Agustí. Telèfon: 93.316.10.00
Festival de Dansa de Castelldefels (el Baix Llobregat) - l’únic de Catalunya que programa indistintament totes les tècniques de dansa: clàssica, contemporània, jazz, dansa espanyola i flamenc. Amb produccions de companyies de primer ordre i nivell extraordinari. Finals de juny-mitjans de juliol. Telèfon: 93.635.27.75
Trobadors i Joglars de Granollers (el Vallès Oriental) - festival de cançó d’autor i poesia nacional i internacional que s’organitza conjuntament entre onze municipis de la comarca del Vallès Oriental, en una aposta per la vertebració territorial, la racionalització de l’oferta i la suma d’esforços municipals. Neix a Granollers l'any 1992 a mans del cantautor Xavier Ribalta per fomentar la difusió cultural del Principat, a través d'una programació basada en la paraula transformada en poesia i cançó. Telèfon: 93.840.51.20
Festival Internacional de Música a Matadepera (el Vallès Occidental) - festival que se celebra durant el mes de juliol i que ofereix una programació de reconeguda qualitat, en diferents estils musicals i per a tots els públics. Dins el marc del Festival de Música a Matadepera, des de l’any 2014, el Pòdium Matadepera forma part d'una nova generació de festivals de música de cambra joves i innovadors. Telèfon: 93.730.01.32
Rubifolk a Rubí (el Vallès Occcidental) - festival Internacional de Dansa Tradicional de Rubí organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí que s'enmarca dins el cicle "Rubi, ciutat de la dansa" amb la voluntat de ser una trobada de persones diverses i de llengües distintes, un punt de contacte i amistat entre els diferents pobles. El festival ofereix, a més de les representacions de dansa a l’espai central, actuacions per a infants, recitals de música tradicional, una fira de productes artesans i una cercavila de torxes, entre d’altres. Telèfon: 93.588.45.79
30 Nits a Sabadell (el Vallès Occidental) - festival d’estiu que inclou actes de tots els estils: el teatre, l’òpera, la dansa, el circ i tota mena de manifestacions culturals, que s’escampen pels diferents espais públics de Sabadell. La ciutat es transforma en un gran escenari que posa a l’abast de la ciutadania un ampli ventall de propostes artístiques adreçades a tots els públics i a totes les edats. Amb la voluntat de donar una rellevància especial a les propostes que tenen menys presència dins de les programacions estables: músiques originàries d’arreu del món, dansa contemporània al carrer, circ, jazz... Telèfon: 93.745.31.50
Concurs de Cant Flamenc a Sant Adrià de Besòs (el Barcelonès) - concurs que va néixer l’any 1991 amb el propòsit de difondre i promocionar el cante flamenc, així com els seus nous valors. També pretén preservar les seves diverses formes i es vol donar a conèixer en la seva més extrema ortodòxia, alhora que vol protegir les adulteracions i reivindicar l’art gitano dins el cante flamenc. Principis de juliol. Telèfon: 93.381.95.04
Cicle Solc (el Lluçanès) - cicle de música i tradició al Lluçanès. Comença a l'abril i acaba a l'agost. Inclou activitats molt diverses: fires, excursions, festes, trobades, etc Telèfon: 93.888.00.50
RodaFolk a Roda de Ter (Osona) - durant el mes de juliol es celebra aquest festival de música popular i tradicional, amb balls, concerts, tallers de dansa i altres. Telèfon: 93.854.03.77
Barretina ruralfest a Siurana (l'Alt Empordà) - festa rural organitzada per la Unió Esportiva Siurana i que consta d’una Cursa d’Obstacles, amb sopar i samarreta per tots els participants i concerts durant la nit i fins que surt el sol.
Paupaterres de Tàrrega (l'Alt Urgell) - durant dos dies el Festival Paupaterres de Tàrrega ofereix actuacions en directe de formacions musicals emergents del nostre país així com propostes consolidades del panorama musical. Telèfon: 973.31.16.08
Calima. Festival de Músiques a Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès) - festival de música que es celebrava a finals de juny, principis de juliol. Va tenir vida del 2004 al 2011. Telèfon: 93.890.04.59
Festival de Música de Maó (Menorca) - se celebra durant els mesos de juliol i agost, organitzat per Joventuts Musicals de Maó i la Fundació Orgue de Santa Maria de Maó. Els concerts tenen lloc a l'església de Santa Maria i al Teatre Principal.
Nits Musicals al Castell d'Hostalric (la Selva) - cicle de música clàssica al castell fortalesa d'Hostalric. Nits de concerts, visites i sabors culinaris.
Blues Festival a Reus (el Baix Camp) - festival de blues que se celebra al juliol i agost, amb artistes internacionals de reconeguda reputació. Jo Harman, Lazy Lester, Anna Popovic, Ben Poole, Melvin Taylor, són només alguns dels centenars d'artistes que han passat pels escenaris de AMCA. Telèfon: 977.01.06.50
Festival Cantilafont al Lluçanès - una proposta feta a partir d’actuacions de petit format i qualitat en un espai natural i privilegiat. Cada any es fa en un paratge natural diferent, al voltant d’alguna font de la comarca del Lluçanès. Des el 2013.
Festival Gong a Collbató (el Baix Llobregat) - festival de noves sonoritats que se celebra al mes de juliol a les Coves del Salnitre de Collbató, a l'interior de la muntanya de Montserrat.

comprar
FIMPT, 25 anys: Festival Internacional de Música Popular Tradicional, Vilanova i la Geltrú 1981-2005
L’any 2005 el Festival Internacional de Música Popular Tradicional, FIMPT, ...