|
1a Trobada de Bestiari d'Aigua dels Països Catalans
|
Informa: Xavi Martí, La Papallona Dilluns, 9 de juny de 2008 a les 0:07
|
Terrassa (el Vallès Occidental) - La Papallona de Sant Pere organitza aquest dissabte 14 de juny la 1a. Trobada de Bestiari d’Aigua dels Països Catalans, a Terrassa. L’esdeveniment, inèdit fins el moment, s’emmarca dins dels actes del 15è. aniversari de La Papallona de Sant Pere. Una gran cercavila amb 19 figures de bestiari d’aigua unirà el barri de Sant Pere amb l’Ajuntament de Terrassa.
En el món del bestiari català poques bèsties llencen aigua en lloc de foc, un tret característic del qual se n’ha volgut donar la mateixa importància que la resta de figures. El proper dia 14 de juny es reuniran per primera vegada en una mateixa ciutat bona part de les peçes de bestiari dels Països Catalans que tiren aigua a les seves actuacions.
L’acte, que acollirà activitats obertes i gratuïtes per a tot el públic, està organitzat per La Papallona de Sant Pere i amb el suport de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa.
La Papallona de Sant Pere és una entitat cultural del barri de Sant Pere de Terrassa que va néixer fa 15 anys amb el propòsit de promoure activitats relacionades amb la cultura i els barris. S’acompanya d’una papallona de dimensions gegantines que reposa sobre un tronc i que llença aigua a les cercaviles i festes en les que participa.
Tots els actes de la 1ª. Trobada de bestiari d’aigua dels Països Catalans tindran lloc al Pla de la Font de l’Apotecari (Passeig 22 de juliol) on des de bon matí es concentraran 19 figures d’arreu del territori de parla catalana.
Bestiari d’aigua de Terrassa
Un dels aspectes més destacables d’aquesta Trobada és que per primera vegada es reuniran en una mateixa plaça les 6 bèsties de Terrassa que llencen aigua a les seves actuacions. La Papallona Sant Pere, la Cuca Japonesa del grup del Drac de Terrassa, el Bitxo del Torrent Mitger, La Bestiola de Montserrat, la La Bufona del Bonaire i el Drac Blanxi. Aquestes dues últimes han estat recuperades especialment per l’ocasió.
Programa d’actes
El divendres dia 13 a la Biblioteca Central de Terrassa hi haurà una xerrada-audiovisual dedicat al bestiari en general i en particular a les bèsties d’aigua. La presentació anirà a càrrec d’en Ramón Saumell, expert en Bestiari.
El dia central de la Trobada de bestiari serà el dissabte dia 14 de juny. A partir de les 10 del matí tindrà lloc la plantada de les 19 figures de bestiari i simultàniment es posaran en marxa els tallers infantils relacionats amb la Trobada. Tot seguit, a les 11, hi haurà diverses actuacions de grups de cultura de Terrassa: Esbart de Terrassa, Geganters de Terrassa, Bitxo del Torrent Mitger, Drac Infantil de Terrassa i Castellers de Terrassa.
A les 12 del migdia i després del ball de benvinguda del Drac de l’Agrupació de Bestiari s’estrenarà oficialment el ball de La Papallona de Sant Pere davant de les autoritats municipals de la ciutat.
A les 5 de la tarda s’inciarà una gran cercavila pels carrers de Terrassa amb sortida del Pla de la Font de l’Apotecari i arribada al Raval de Montserrat. El Recorregut serà el següent: Pla de la Font de l'Apotecari, Mossen Pursals, Indepèndencia, Estació del Nord, C/ del Nord, Camí Fondo, Sant Pere i arribada al Raval de Montserrat davant de l'Ajuntament on cada colla oferirà un petit ball de lluïment.
Les colles que participaran a la cercavila són les següents:
Papallona Sant Pere Cuca Japonesa del grup del Drac de Terrassa Bitxo del Torrent Mitger Bestiola de Montserrat La Bufona del Bonaire Drac Blanxi Dracs de Canyelles Drac Infantil de Sant esteve Ses Rovires Llumeneta de Perafort Ruc i Ruc petit de la Granada Dofi del casc antic Drac Gàrgola Drac la Cua de Drac Vibria de Botafocs Porca de Sant Antoni Bou de Reus Drac Basser Burricorni
La celebració finalitzarà amb un concert gratuït amb els grups Kayo Malayo, Skalivada i S’en fa una.
Per diumenge dia 15 de juny s’ha organitzat una tirada popular de bitlles catalanes, un esport que en els darrers anys ha anat agafant força embranzida.
Trobada Sostenible
Conscients de la situació actual de sequera i amb l’ajuda de les institucions públiques que hi han donat suport s’utilitzarà aigua de pou per reduir al màxim l’ impacte ambiental. També s’utilizarà una vaixella compostable i gots reutilitzables per fer més sostenible l’esdeveniment.
Més informació: http://www.lapapallona.cat
|
|
|