NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Divendres, 22 de novembre de 2024 | Cecília    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Finalitza el termini per inscriure's al programa "Els jocs en la història"
Informa: Elena, Institut Ramon Muntaner
Dimarts, 1 d'abril de 2008 a les 17:56


Móra la Nova () - El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner organitzen "Els jocs en la història". El darrer dia per inscriure's és el proper 22 d'abril


Imatge
"Els jocs en la història" es tracta d’un programa d’impuls a la recerca i la difusió en temes relacionats amb els jocs tradicionals que es desenvoluparà entre el 2008 i el 2011 a través de quatre jornades d’estudi. Aquestes jornades es celebraran cada primavera de forma itinerant pel territori català i abordaran els jocs tradicionals des d’enfocaments temàtics anuals diferents.

El fruit de les quatre jornades d’estudi es veurà recollit en la publicació d’unes actes anuals i en la celebració d’un congrés de cloenda l’any 2012.

OBJECTIUS GENÈRICS

Donar a conèixer la pràctica i transmissió dels jocs en el temps en els diversos territoris de parla catalana i en territoris propers.

Recollir i potenciar la recerca que sobre els jocs tradicionals es realitza des dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals.

Assentar les bases per consolidar un fòrum d’entitats i d’investigadors interessats en l’anàlisi dels jocs tradicionals en relació a les diferents àrees de coneixement.

Promoure la recerca en aquest àmbit d’estudi tot potenciant la presentació de treballs i estudis realitzats des de diferents enfocaments disciplinaris: antropològic, històric, sociològic, pedagògic, arqueològic, turístic, etc.

La primera edició 2008, que es realitzarà els dies 25 i 26 d'abril de 2008 a Tàrrega (Urgell) al Museu Comarcal de l'Urgell, tractarà "Els jocs en la història: les societats a través del joc"

ELS JOCS EN LA HISTÒRIA 2008. LES SOCIETATS A TRAVÉS DEL JOC

En cada època i geografia les societats tenen trets socials i culturals que les identifiquen. Valors, símbols i significats, estructures socials, oficis, funció social dels seus protagonistes... poden variar d’una societat a una altra.

El joc en la seva condició de manifestació sociocultural està en consonància amb la societat a la que pertany, per la qual cosa el seu estudi pot facilitar conèixer millor als seus protagonistes i el context en què viuen.

En aquesta jornada es pretén aportar reflexions, estudis i experiències envers la relació existent entre el joc i les societats

Aquesta primera edició compta amb la col·laboració del Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega, INEFC-Lleida, Institut d'Estudis Ilerdencs, Associació Cultural Lo Llaüt (Ascó) i el Museu de Joguets i Autòmats. Col·lecció Mayoral (Verdú).


Més informació: http://www.irmu.org

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org