|
Rosa d'Amor, versió lliure de la Llegenda de Sant Jordi
|
Informa: J. Ramon Parés Dilluns, 17 d'abril de 2006 a les 13:04
|
Sitges (el Garraf) - La companyia teatral sitgetana La Trama presenta dissabte 22 d'abril a les 12:00h al Teatre Prado de Sitges l'obra 'Rosa d'Amor', un musical de petit format dirigit al públic familiar sobre la llegenda de Sant Jordi, patró de Catalunya i altres contrades
La companyia teatral sitgetana La Trama presenta dissabte 22 d'abril a les 12:00h al Teatre Prado de Sitges l'obra 'Rosa d'Amor'. La peça compta amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Sitges i el Teatre Prado. Les entrades costaran 3 euros i es podran comprar de forma anticipada al Centre Cultural Joan Maragall i a la Traditeca (c/ Sant Francesc, núm.3).
Rosa d'Amor és un musical de petit format dirigit al públic familiar sobre la llegenda de Sant Jordi, patró de Catalunya i altres contrades. El rei, la princesa, els cavallers, les dames i el drac lleig i esgarrifós prendran vida, cantaran i ballaran en aquest divertit i original muntatge de creació pròpia.
La idea de 'Rosa d'Amor' neix el 1994 quan un grup de sitgetans fan una peculiar versió radiofònica per Ràdio Maricel, emesa per Sant Jordi d'aquell any.La direcció va a càrrec de Marta Ferrer i Francesc Parra i compta amb la participació d'Alex Abelleira, Marta Casterad, Marina de la Fuente, Lídia Estany, Jordi Gràcia, Owen J. Holden, Mary Nebleza, Jordi Varón, Toti Miranda, Estitxu Juliàn, Laia Serra, Laura Escobedo, Vinyet Perez, Ramon Corretgé i Carlos Calvo.
SINOPSI ARGUMENTAL
Aquesta historieta que us presentem no és altra cosa que una versió musical de la conegudíssima llegenda del qui és patró de Catalunya i altres contrades.
Si! Ho heu encertat. És la llegenda de Sant Jordi, una de les llegendes populars més conegudes de tots els temps que ens parla d’un terrible drac que devastava els conreus i els ramats dels pobles cada vegada que tenia gana. A tota la contrada hi regnava el terror més profund i els habitants de la ciutat vivien aterrats per aquella temible fera, i tant es van espantar, que a la fi ja ningú no gosava conrear la terra, ni sortir a pasturar els ramats.
Però va arribar un dia que els animals es van acabar i el drac seguia exigint el seu aliment tot envestint les portes de les muralles. Els habitants, amb el rei al capdavant, van decidir lliurar un cop al mes una donzella al drac com a única solució. Les donzelles eren escollides per sorteig i resignadament acceptaven l’amarg destí que els havia caigut a sobre.
I el que queda de llegenda ja forma part del nostre imaginari i de la nostra història popular. Heus açí doncs, Rosa d’Amor.
La Trama Companyia Teatral info@latramacreacions.com
Més informació: http://www.latramacreacions.com
|
|
|