|
Èxit de participació en la primera edició de l´Enjardada per celebrar el Dijous Jarder
|
Informa: Josep Torta, Associació cultural Les Set Piques Dilluns, 20 de febrer de 2006 a les 14:51
|
Amposta (Montsià) - 50 persones van participar en l´excursió, a peu, que va sortir a les 10.30 del mati des de l´ermita de la Mare de Deu del Montsià, passant pel Montsianell i Les Set Piques per acabar al voltant de les 2 de la tarda.
L´Associació cultural Les Set Piques, va organitzar aquesta Enjardada en la que 50 persones van participar en l´excursió, a peu, que va sortir a les 10.30 del matí des de l´ermita de la Mare de Déu del Montsià, passant pel Montsianell i Les Set Piques per acabar al voltant de les 2 de la tarda.
Tot i que a primera hora del matí tot feia pensar que el temps no acompanyaria molt, just al moment de començar la ruta es va aclarir el cel, i un sol gairebé primaveral va lluir durant tot el recorregut, d´uns 5 Km., que es va fer a un ritme força tranquil per adaptar-lo a tothom -hi havia participants entre els 7 i els 70 anys-, amb aturades en les que el guia va anar explicant com es feien els marges construïts amb la tècnica de la pedra seca, la vegetació, els forns de calç, les formacions calcàries del sòl i el perquè dels diferents conreus (oliveres, garrofers, figueres, ...).
Després de pujar al Montsianell, cadascú al seu ritme, es va fer la primera parada, per menjar alguna cosa i per gaudir de la magnífica vista de diverses poblacions del Montsià i el Baix Ebre, el riu i el Delta de l´Ebre, la Mediterrània, la plana, la serra de Montsià i el Port. Una baixada suau va portar als participants a Les Set Piques, on es va fer una nova parada on es va repartir cóc, pastissets i mistela, i es va explicar què es feia antigament en aquell indret, que no era altra cosa que abeurar als ramats d´ovelles que hi arribaven per dos lligallos. Un antic forn de calç, convertit en cisterna, recollia l´aigua de pluja i la que venia dels barrancs del voltant, que el pastor povava i dipositava en una pica de pedra a partir de la qual l´aigua anava passant a les set piques contigües on bevia el bestiar. De tot això només en queda la cisterna, coberta per la malesa, i la primera pica que rebia l´aigua del poval; malauradament les set piques han desaparegut. Des d´aquí es va seguir el camí asfaltat fins a la sendera, ja feta al començament de la ruta, per tornar a l´Ermita.
L´èxit d´aquesta primera edició, ja fa pensar en futures edicions amb alguns canvis a nivell d´avituallament i de les activitats que s´aniran fent durant la ruta. Pel que fa a l´Enjardada 2006, es va aconseguir l´objectiu, que no era altre que recuperar la celebració del Dijous Jarder, tot i que es va fer en diumenge davant la impossibilitat de molta gent de disposar de temps lliure entre setmana.
Més informació: http://www.amposta.info/entitat/lessetpiques/reg.asp?id=214&ce=5
|
|
|