NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dissabte, 27 de juliol de 2024 | Juliana, Semproniana    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Les XIII Trobades de Música reivindiquen la dona a la Mediterrània
Informa: Joan Andreu, Museu de la Mediterrània
Diumenge, 25 de març de 2018 a les 20:18


Torroella de Montgrí (el Baix Empordà) - El Museu de la Mediterrània presenta la programació de les XIII Trobades de Música Mediterrània, «Mediterrània amb veu de dona», que tindran lloc de l’11 al 14 d’abril a Torroella de Montgrí i que volen posar en valor el rol femení en la transmissió de la cultura popular.


El Museu de la Mediterrània presenta les XIII Trobades de Música Mediterrània “Mediterrània amb veu de dona” que tindran lloc de l’11 al 14 d’abril a Torroella de Montgrí. Unes trobades que volen reivindicar les veus femenines de la Mediterrània i posar en valor el rol femení en la transmissió de la cultura popular, facilitar la descoberta de repertoris ocults i mostrar la riquesa i qualitat de propostes actuals protagonitzades per dones.

Les trobades 2018 creixen en activitats i dies, tot mantenint la singularitat de les píndoles formatives amb tallers de cançó, dansa i instrument, i les propostes obertes i gratuïtes per a tots els públics. Trobada de contes, taller de cançons de bressol, conferències, xerrades, concerts, mercat cultural, cercavila, activitats infantils,...conformem la graella d’activitats d’un cap de setmana mediterrani a Torroella de Montgrí.

Imatge

XIII Trobades de Música Mediterrània “Mediterrània amb veu de dona”


La Mediterrània compta amb mil i una veus amb molts colors i matisos, una riquesa que des de les Trobades frisem per mostrar a cada edició. Enguany posarem en valor el paper, importantíssim, de la dona com a transmissora de la cultura en les societats antigues i donar visibilitat a propostes actuals o recents protagonitzades per dones, tot reflexionant sobre la seva la situació en l’escena cultural.

Però no només volem destacar el paper de les dones com a servadores d’aquests espais musicals tan concrets i, en alguns casos, gairebé privats, de la cultura popular. Així mateix, volem oferir-vos el mestratge de dones instrumentistes que s’introdueixen en territoris musicals on fins fa molt poc el domini era absolutament masculí. I també volem donar rellevància a alguns dels molts projectes actuals o recents amb protagonisme femení, en un procés d’eclosió lenta però sostinguda de la presència de la dona creadora en l’escena del país.

Fa temps que des del nostre espai de programació vetllem per acostar-vos totes les veus possibles. Aquesta vegada, les dones són les protagonistes. I, tot i que encara queda molt de camí per recórrer, esperem seguir aportant el nostre petit gra de sorra en la normalització de la presència femenina en les cartelleres musicals del nostre país.

Unes Trobades de Música per formar-se

Les Trobades de Música Mediterrània ofereix la possibilitat de formar-se a partir de nou tallers  distribuïts en píndoles de dues hores cada un el dissabte 14 d’abril. Tres tallers de cants on destaquem un taller de cançons de les saladores de peix de l’Escala. Tres tallers d’instruments on destaquem un taller de panaderes (percussions ibèriques que tenen origen en les mans femenines). I tres tallers de dansa on hi haurà tallers vinguts de Grècia, Sardenya i Mallorca.

Unes Trobades de Música per gaudir

Les Trobades de Música Mediterrània programen un seguit d’activitats obertes a tots els públics, participatives i amb la voluntat d’acostar la cultura popular i tradicional de la Mediterrània a la societat.

Aquest any hi haurà la novetat d’una Trobada de Contes de la Mediterrània organitzada amb alumnes de l’Institut Montgrí i de l’Oficina de Català de Torroella. Un taller de cançons de bressol i falda organitzat conjuntament amb la Biblioteca Pere Blasi i un Sopar de Cantadors al bar la Sala, dinamitzat pel músic Ramon Manent.

A més a més es comptarà amb la presència de Bel Olid a la conferència inaugural i el dissabte 14, a la plaça de la vila, hi haurà un mercat mediterrani de cultura popular i tradicional, dinamitzat amb l’espectacle familiar “De mi a sol”, amb Guida Sellarès, cercavila amb Els flabiolaires de Torroella i ball mallorquí i menorquí amb Es Gall de Sa Pastera.

Pel que fa als concerts hi haurà el concert del grup sard de polifonia Actores Alidos (divendres 13 d’abril, a La Sala) i el de la catalana Clara Peya (dissabte 14 d’abril, Auditori Espai Ter)


Més informació: http://www.trobadesdemusica.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org