|
Diàlegs Culturals: Conferència: La mort en el món actual, a càrrec de Carles Salazar, catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat de Lleida.
|
Informa: Pau Plana i Parés, Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix Divendres, 25 d'octubre de 2013 a les 18:02
|
Lleida (Segrià) - S’inicia el cicle Diàlegs culturals al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida
Conferència: La mort en el món actual, a càrrec de Carles Salazar, catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat de Lleida.
Dimecres, 30 d’octubre de 2013, a les 19:00 al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, C/St. Martí s/n (baixos de l’església de St. Martí).
Tot coincidint amb la celebració de Tots Sants, diada del calendari en la què, al nostre país, recordem als familiars i amics difunts i els visitem als cementiris, des del Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida encetem aquest cicle de conferències, xerrades, presentacions i col·loquis, titulat Diàlegs culturals.
En aquesta primera activitat hem volgut escollir un tema relacionat amb la festivitat de Tots Sants, diada assenyalada dins del nostre calendari festiu, que com s’ha comentat més amunt, té una gran relació amb la mort. Podríem dir-ne que és la nostra “festa dels difunts”, en la qual els recordem, els honorem, en guarnim les tombes amb flors, els catòlics preguen per la protecció seves ànimes, etc. La mort, per tant, no és només un fet biològic, sinó que té també una dimensió social i cultural molt rellevant. Per aquest motiu hem volgut comptar per aquest primer diàleg cultural amb la presència del Dr. Carles Salazar, catedràtic d’Antropologia de la UdL, ja que és precisament l’Antropologia Social la ciència que ha fet de la cultura humana, i dels fenòmens associats, el seu principal objecte d’estudi. El nostre objectiu és dialogar sobre la mort en el món actual, com a fenomen cultural, mercès als coneixements que ens pugui transmetre Carles Salazar, antropòleg també especialitzat en antropologia de la religió i les creences.
El cicle Diàlegs culturals pretén aproximar al públic general els treballs que diversos estudiosos, acadèmics i universitaris, investigadors locals, actors i testimonis directes de pràctiques culturals, realitzen al voltant de la cultura popular i tradicional, especialment aquells relacionats amb els esdeveniments del calendari i els temps festius. El cicle neix amb una periodicitat mensual, i les diferents activitats s’aniran publicant oportunament. En aquest darrer trimestre de 2013 també comptarà amb sengles conferències sobre els inicis de l’art festiu d’aixecar castells humans a Catalunya i sobre el pessebrisme i l’art dels pessebres.
Més informació:
|
|
|