NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 de juliol de 2024 | Cassià    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Reestrena de "Panderos i fabriols", els Pastorets de Moreira a Tortosa
Informa: Albert Aragonés Salvat
Dilluns, 19 de desembre de 2011 a les 16:29


Tortosa (el Baix Ebre) - Dimarts 20 de desembre de 2011, a les 11.30 h, es presenta, al local dels Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa (Portal dels Romeus, 10 baixos), la representació de Panderos i fabriols, uns Pastorets del mestre i folklorista tortosí Joan Moreira.


La representació està programada el divendres 30 de desembre de 2011, a les vuit del vespre, al Teatre Auditori Felip Pedrell, de Tortosa, i anirà precedida d'una breu actuació musical de l'Orfeó Tortosí. El preu de l'entrada és 2 euros, a benefici de la Casa d'Acollida de Càritas, de Tortosa.

Imatge

En la representació hi participaran desinteressadament més de vuitanta persones de diferents entitats i associacions culturals de Tortosa: l'Orfeó Tortosí, el Petit Cor Flumine, l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa i el grup de música i dansa tradicional Saragatona, amb la col·laboració de Xavier Aragó (direcció escènica), Maria Lombarte Gil (direcció musical), Jordi Bonilla Julià (direcció de l'orquestra), Carme Balagué Altadill i Marisa Valls (direcció de ball), Tonyo Pegueroles (direcció de llums), Josep Rollan i Joan Iniesta Llop (elaboració de mitres i barrets) (atrezzo), Carme Jul (teló), Antonio Roca Cid (fotografia) i Santi Valldepérez (postproducció audiovisual).

La representació de l'obra compta amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa, el Departament de
Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

La reestrena dels Pastorets de Joan Moreira forma part del projecte d'investigació i difusió cultural “Els Pastorets a les Terres de l'Ebre” dut a terme per Albert Aragonés Salvat i Joan Vidal Arasa, que ha rebut un ajut de l’Institut Ramon Muntaner, amb el suport del Centre d'Estudis Lingüístics i Literaris de les comarques centrals dels PPCC (CEL) i de l'Institut d’Estudis Ulldeconencs (CEU).

Aquesta obra va ser representada per primera vegada a Ulldecona el dia 6 de gener de 1925, a càrrec de l'Orfeó Montsià, i set anys més tard a Tortosa, a càrrec del cos escènic de l'Orfeó Tortosí, els dies 25 i 26 de desembre de 1932 i el 6 i 8 de gener de 1933. Es tracta d'una de les poques mostres de Pastorets originals de les Terres de l'Ebre, escrits en català, que inclouen música i danses tradicionals. Per a l'ocasió, s'ha fet una adaptació del text, que ha anat a càrrec de Xavier Aragó, i s'han orquestrat les peces musicals.

Joan Moreira Ramos (Lleida, 1878 - Tortosa, 1951) va ser fundador i director de l'Orfeó Tortosí
(1905) i de l'Orfeó Montsià d'Ulldecona (1922), i és l'autor de la lletra de l'«Himne a la Verge de la Santa Cinta» (1918) i del llibre Del folklore tortosí (1934).

Contacte: Albert Aragonés Salvat albert.aas@gmail.com


Més informació:

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org