NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 23 de juliol de 2024 | Cassià    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



Mataró es convertirà el proper cap de setmana en seu de la Setmana Santa catalana
Informa: anònim, Comissió de Setmana Santa de Mataró
Dimarts, 22 de febrer de 2011 a les 20:12


Mataró (el Maresme) - Mataró acollirà del 25 al 27 de febrer el 5è Congrés de Confraries, Congregacions i Germandats de Setmana Santa de Catalunya.


La Comissió de Setmana Santa de Mataró enguany és l’encarregada d’oferir al món confrare català un congrés per a treballar la realitat i el futur de les confraries, i continua la feina realitzada pels anteriors congressos realitzats a Tarragona, Girona, Barcelona i Reus.

Els principals objectius d'un congrés d'aquestes característiques impliquen debatre, donar a conèixer i al mateix temps aprendre de tots els temes referents a la devoció popular de la Setmana Santa. És per això que un objectiu primordial és el de conèixer d'altres persones amb les mateixes inquietuds i poder intercanviar experiències, vivències i cultura, ja sigui mitjançant ponències, comunicacions, debats, o bé les visites o els actes culturals que es portin a terme.

Ja s’han realitzat alguns actes pre-congressuals com és l’exposició sobre el passat i el futur anomenada Setmana Santa Pas a Pas a l’Ateneu Caixa Laietana, la presentació del llibre “Tingueu Memòria i Record: una història de la Setmana Santa Mataronina”, així com la presentació del vi per cellers de Mataró en motiu del Vè Congrés. Però el plat fort serà aquest cap de setmana que concentra més de 26 actes i activitats.

Entre les més destacades el divendres dia 25 hi haurà la presentació del Congrés, la presentació del cartell de Setmana Santa 2011 i un concert solidari de bandes de les germandats de la ciutat

El dissabte, que començarà amb una Santa Missa, a la Parròquia de Sant Josep, concentra les ponències marc i les taules rodones, i un sèrie de visites culturals com són el castrum dels Armats , els diorames i pessebres de l’Associació de Pessebristes de Mataró, visites culturals a la ciutat, una desfilada dels Armats, i un concert de Música Sacra a la Basílica de Santa Maria.

El diumenge s’iniciarà amb una Santa Missa a la Mil·lenària Basílica de Santa Maria presidida per Mns. Lluís Martínez Sistach, acte seguit continuaran les taules rodones i grups i es farà la presentació de les candidatures per al VI Congrés, entre d’altres.

La seu del Congrés serà el Teatre Monumental, situat a la Riera 169 de Mataró, i encara resta obert el termini per a inscriure’s al Congrés.

Exposició "Setmana Santa, pas a pas" i llibre

Mentrestant, a l'Ateneu de Caixa Laietana ja es pot visitar una exposició sobre la Setmana Santa de la ciutat. La mostra exhibeix fotografies i materials de les congregacions mataronines, els cartells dels últims 25 anys i la simulació d'una processó, entre d'altres.

El llibre "Tingueu memòria i record, una història de la Setmana Santa a Mataró", és obra de l'historiador mataroní Xavier Alarcón.

Fins al 20 de març
. Ateneu Caixa Laietana.
www.fundaciocaixalaietana.es
Projecció de documentals i taller infantil. De dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 h. Diumenges i festius, d'11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h. Entrada gratuïta.


Més informació: http://vcongres2011.cat/

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org