|
Inaugurat el Centre d'Estudis Passionarium
|
Informa: Bernat, Centre d’Estudis Passionarium Dilluns, 7 de juny de 2010 a les 18:13
|
Igualada (l'Anoia) - El Centre d’Estudis Passionarium està dedicat a la investigació, la difusió i la gestió del coneixement i la història al nostre país de les representacions teatrals populars i tradicionals de la vida, mort i resurrecció de Jesús.
El Centre, creat per la Fundació Passionarium, té com a element central de la seva activitat la construcció del Dipòsit Digital i Base de Dades consultable en línia Passionarium, que aplegarà, digitalitzats, tot tipus d’objectes procedents del patrimoni generat per les representacions tradicionals al llarg del temps. El Centre, que és el primer de les seves característiques, ha creat també un portal web sobre Passions que reuneix informació i dóna accés a la seva base de dades, i que està oberta a tothom interessat en la investigació d’aquesta tradició.
Les institucions que donen suport al projecte són l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, i hi participen les Passions de Cervera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Ulldecona, a les quals estan a punt d’afegir-s’hi una desena d’altres Passions catalanes. També s’ha iniciat converses amb algunes localitats europees per establir-hi vincles de col·laboració.
Durant la presentació del Centre d’Estudis Passionarium, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, va manifestar la importància de “preservar, a través de les noves tecnologies, el nostre patrimoni cultural tradicional” i va agraïr la tasca del Centre, tot destacant que “el Passionarium fa créixer la nostra memòria i posa a la disposició de tothom, des de qualsevol racó del planeta, un aspecte tan important i propi de la nostra cultura a través de la immensa finestra de les possibilitats digitals”. En aquest sentit, el secretari Bosch va afegir que “el món globalitzat deixa de ser una amenaça per a la cultura popular, i esdevé una gran oportunitat per eixamplar-la i enfortir-la”.
A més del secretari Jordi Bosch, van intervenir en la presentació del Centre d’Estudis Passionarium el president i la directora de la Fundació Passionarium, -Pere Quer i Magda Lorente, respectivament-; la cap de la Secció de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, Teresa Reyes; l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Magda Graells, i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.
Font: directe.cat
Més informació: http://www.passionarium.org/
|
|
|