NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Diumenge, 22 de desembre de 2024 | Demetri    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



La Flama del Canigó 2018 arribarà a més de 400 municipis
Informa: Txevi Rovira, Tradicat
Dimecres, 20 de juny de 2018 a les 23:34


Vic (Osona) - Més de 400 municipis d'arreu del territori encendran les seves fogueres de Sant Joan amb la Flama del Canigó. Enguany, la postal de la Flama estarà dedicada a Maria Aurèlia Capmany i el missatge anirà a càrrec del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des de la presó espanyola de Soto del Real.


La Flama del Canigó

La festa del foc de Sant Joan es divideix en diferents fases i acaba amb la revetlla de Sant Joan, però comença un cap de setmana abans.

• Aplec del Canigó. El cap de setmana previ a Sant Joan es realitza una pujada al cim del Canigó per portar els feixos de llenya vinguts d’arreu que serviran per encendre el dia 23 la foguera amb la Flama de l’any anterior i d’on sortirà el foc per guardar la Flama un any més. El Refugi de Cortalets és un dels espais de trobada per a accedir al Canigó.

• Vetlla de la Flama al Canigó. La nit del 22 al 23 de Juny es vetlla la Flama  - que ha estat guardada tot l’any al Castellet de Perpinyà- al cim del Canigó. A partir de la mitjanit, comença a repartir-se la Flama entre les persones assistents i s’inicien les diferents rutes per a encendre els Focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans.

La nit del 22 al 23 de juny, es regenera la Flama al cim del Canigó encenent la foguera amb els feixos duts el cap de setmana anterior i guardant-ne el foc per a poder encendre els Focs de Sant Joan l’any vinent.

Del Coll d’Ares surt, entre d’altres, la Flama que serà rebuda a Barcelona, al Parlament de Catalunya, i que viatjarà fins al Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el País Valencià. També des del Coll d’Ares la Flama marxa cap a altres centres de repartiment que l’escamparan per la resta del territori de parla catalana.

• Transport i rebuda de la Flama del Canigó. La flama del Canigó arriba als diferents pobles mitjançant torxes i quinqués i es mostra pels carrers amb l’objectiu de donar a conèixer que comença la Nit de Sant Joan.

Imatge

Aquesta arribada es realitza de les més diverses maneres, ja sigui en cotxe, bicicleta, patins, a peu, corrent o fins i tot en llagut. Tot plegat, comporta que les entitats esportives tinguin una importància cabdal en l’arribada de la Flama del Canigó a les seves poblacions.

La Flama del Canigó arriba a més de 400 municipis dels Països Catalans a través d’una vintena de rutes diferents.

Novetats d'enguany

La postal de la Flama 2018 estarà dedicada al centenari del naixement de la pedagoga, feminista, catalanista, Maria Aurèlia Capmany.

El missatge nacional a càrrec del president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart des de la presó espanyola de Soto del Real.

Recuperem les fogueres i revetlles de Sant Pere: enguany, Tradicat col·laborarà amb els CDR d’Osona per tal de fer 5 fogueres en 5 cims representatius de la comarca d’Osona i celebrar-hi la revetlla de Sant Pere, el 29 de juny. Aquestes fogueres s’encendran també amb la Flama del Canigó, que serà guardada fins aquest dia.

PODEU CONSULTAR ELS ACTES DE REBUDA DE LA FLAMA A DIVERSES POBLACIONS A TRAVÉS DE www.flama.cat / www.tradicat.cat


Més informació: http://www.flama.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org