NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 16 de juliol de 2024 | Carme    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



En marxa el 6è cicle “cobla de tardor” a Blanes
Informa: Quim Rutllant i Valls, Amunt Produccions
Dimecres, 14 d'octubre de 2009 a les 17:49


Blanes (el Maresme) - L’ajuntament i el Teatre de Blanes han organitzat per aquesta tardor el sisè cicle de música per a cobla, que es farà aquest mes d'octubre i fins al desembre al teatre de Blanes.


Enguany, el calendari serà el següent:

11.10.09 – Cobla Vila d’Olesa
19.00h, teatre de Blanes

Espectacle: Sardanajazz

La Cobla Vila d'Olesa, sota la direcció de Joan Josep Blay, presenta una experiència d’apropament al jazz nascuda del què s’anomena sardana–jazz, i que no és més que aquell estil de sardana tan habitual actualment, i que integra alguns recursos rítmics, de fraseig i sobretot harmònics, del jazz.

S’ha volgut fer un passeig pels temes clàssics del jazz, amb la sardana com a element de connexió. El viatge parteix de la sardana i torna a la sardana però és essencialment una exploració de la cobla i dels seus instruments en el terreny del jazz.

La cobla i la bateria actuen com a Big Band acompanyant els temes interpretats al saxo soprano, per Joan Josep Blay, i també per diferents instruments de la cobla com ara el trombó, els tibles, la veu i la trompeta.

25.10.09 – La Principal del Llobregat
19.00h, teatre de Blanes
Espectacle: Ritmes d’anada i tornada

La cobla La Principal del Llobregat posa sobre l’escenari un estudi musical que posa en evidència la influència de la música d’arrel dels Països Catalans sobre algunes de les melodies i ritmes més típics de Sud Amèrica.

Els ritmes d’anada i tornada són un viatge musical que resumeix dècades i dècades d’història de la música.

Al final del segle XVIII, arran de l’obertura del mercat americà, molts catalans van emigrar a les llavors anomenades índies americanes en busca de fortuna. D’aquí que, en tornar, se’ls digués popularment (a ells o als seus descendents) “indians” o “americans”. Aquests aventurers retornats del Nou Món van venir amb les butxaques plenes i sovint van fer ostentació de la seva riquesa: van construir cases senyorials, van invertir en infraestructures, etc. En les festes que organitzaven s’hi interpretaven també les músiques de moda, com el danzón, l’havanera o el bolero.

Però la majoria d’ells no eren conscients que aquells ritmes, melodies i cançons que importaren d’Amèrica eren ritmes originalment europeus i, en bona part, catalans. Tot aquest equipatge harmònic i melòdic es va barrejar amb els ritmes afrocaribenys, tant dels indígenes com dels esclaus portats de l’Àfrica.

Els ritmes d’anada i tornada són, doncs, un recorregut per aquest univers sonor que combina melodies catalanes amb ritmes llatins.

05.12.09 – 12è concurs de sardanes per a joves compositors
Cobla de tardor i cobla del col·legi Santa Maria de Blanes
22.00h, teatre de Blanes

La Banda i Cobla del Col.legi de Santa Maria i la Colla Sardanista Sa Palomera, han convocat la dotzena edició del concurs de Sardanes per a Joves Compositors per aquest any 2009.

La principal característica del concurs és que només s’accepten composicions de joves compositors menors de 25 anys, fet que el fa únic a tota Catalunya. La Colla Sa Palomera i la Banda i Cobla del Col.legi es fan ressó, amb aquest acte i la organització d’aquest guardó, de la importància que té per al món sardanista el relleu generacional i, així, intentem afavorir un sector dels compositors que no solen tenir accés als principals premis del món de composició.
El concert l’oferirà la “Cobla de Tardor”, formada per músics blanencs de diverses formacions i que s’han unit per aquest concurs i que interpretarà les sardanes del concurs i, alhora, hi participarà la cobla del “col·legi de Santa Maria”, de Blanes.

El concert final és la posta en escena de les sardanes finalistes i, a l’hora de la veritat, la lectura d’un veredicte que atorgarà, un any més, el merescut premi del concurs.

Més informació: http://www.amuntproduccions.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org