|
22è Aplec internacional de la sardana i mostra de grups folklòrics
|
Informa: anònim, Ens de comunicació associativa Divendres, 31 de juliol de 2009 a les 19:54
|
Barcelona (el Barcelonès) - L’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics se celebrarà enguany a Luxemburg el primer cap de setmana d’agost amb la presència de vint grups i prop d’un miler de persones que mostraran el més arrelat de la cultura popular catalana.
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, inaugurarà aquesta tradicional cita de la cultura popular catalana que enguany arriba a la vint-i-dosena edició.
Els grups participants representen els diferents àmbits de la cultura popular catalana: sardanes, castellers, bastoners, gegants, capgrossos, cavallets, concert de cobla i cant coral, diables, dracs, esbarts, havaneres i música tradicional. La majoria són d’arreu de Catalunya, encara que hi ha dos grups de Luxemburg.
Hi participaran l’Agrupació de Balls Populars de Torredembarra (Torredembarra, Tarragonès), Bastoners de Peramola (Peramola, Alt Urgell), Esbart Català de Dansaires (Barcelona, Barcelonès), Capgròs Joan Amades (Barcelona, Barcelonès), Castellers Colla Jove Xiquets de Tarragona (Tarragona, Tarragonès), Agrupació de Balls Populars de Torredembarra (Torredembarra, Tarragonès), Cobla Maricel de Sitges (Sitges, Garraf), Cobla Reus Jove (Reus, Baix Camp), Les Chanteurs de l'INECC (Luxemburg), Els Cremats d’Olost (Olost, Osona) i l’Esbart Dansaire de Rubí (Rubí, Vallès Occidental).
També hi seran present els Gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya portats per la Colla Gegantera de Tàrrega (Tàrrega, Urgell), Colla de Geganters i Grallers d'Anglès (Anglès, La Selva), Gegants de Pradell de Sió (Pradell de Sió, Noguera), Gegants de Ribes (Ribes de Freser, Ripollès), Gegants de La Seu d'Urgell (La Seu d'Urgell, Alt Urgell). El Grup d'havaneres Boira (Lleida, Segrià), Els Groullers (Celrà, Gironès), Dullemajik (Luxemburg), Colla sardanista Sa Palomera de Blanes (Blanes, La Selva) i Colla sardanista Dolça Garrotxa (Olot, Garrotxa).
L’Aplec s’obrirà dissabte 1 d’agost amb una recepció al Museu d’Història de Luxemburg, organitzada per l’Ajuntament de la ciutat, a la qual hi assistiran a més del conseller Tresserras, el president del parlament, Ernest Benach; el director de l’Institut Ramón Llull, Josep Bargalló; el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé; el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila i diversos diputats, alcaldes i regidors.
La trobada organitzada per Adifolk (Associació per la Difusió del Folklore) amb el suport de la Generalitat, va néixer el 1988 amb l’objectiu de donar a conèixer a tota Europa la realitat i la varietat de la cultura popular catalana. Les ciutats que ja han albergar l’Aplec són Amsterdam, París, Brussel·les, Florència, Marsella, Hannover, Ceret, Lisboa, l’Alger, Laussana o Tallinn (Estonia) l’escenari de l’any passat, entre d’altres.
Per Adifolk “volem arribar al major nombre de persones i aconseguir que aquest esforç més que considerable que fan els grups catalans de cultura popular i tradicional que anualment es mobilitzen sigui el més fructífer possible”.
Més informació: Josep Roig d’Adifolk, Tèl. 600 507 198.
Telf. +34 933 025 017 Fax +34 933 019 130
Més informació: http://www.adifolk.cat
|
|
|