|
Festa per acomiadar el C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius
|
Informa: Yuri Vargas, Comedia Divendres, 24 de juny de 2005 a les 20:56
|
Barcelona (el Barcelonès) - El C.A.T. acomiada la sala de Gràcia amb una festa folk que durarà 12 h, en la revetlla de Sant Pere (28 de juny), i té previst reobrir-la a finals del l’any que ve, per al 20è aniversari del Tradicionàrius, el Festival més emblemàtic de la música tradicional i popular
El proper dimarts 28 de juny el C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius es vesteix de gala per a acomiadar la seva seu de treball i actuacions actual, que ocupa des del 1993, tal i com la coneixem ara. I ho fa amb una festa per als amants de la música folk i ja habituals del C.A.T. i del seu Festival Tradicionàrius. ”Punt i seguit, 12 h i ¼ de música Folk” tindrà lloc la vigília de Sant Pere, a partir de les 14 h, i congregarà bona part dels artistes que al llarg d’aquests anys han estat presents a les programacions del C.A.T., en un concert multi-cartell de més de dotze hores. Pels tres escenaris que l’organització muntarà per a l’ocasió hi passaran més de 50 grups i artistes, entre ells, Carles Belda, De Calaix, El Pont d’Arcalís, Els Trobadors, Francesc Ribera “Titot”, Jaume Arnella, La Carrau, Les Violines, Ministrils del Raval, Miquel Gil, Quico el Cèlio, Ràdio Quartet, Toni Xuclà, Xarop de Canya, o Xavier Maristany.
Aquesta marató de música Folk serà doncs l’acomiadament d’una sala que ha acollit bona part de la música tradicional i popular que s’ha presentat al nostre país en els darrers divuit anys, des que el 1988 va néixer el Festival Tradicionàrius a la sala de Gràcia, aleshores Centre Cívic de l’Ajuntament del districte. El Centre Artesà inicia així un procés de rehabilitació arquitectònica i urbanística que li ha de donar la configuració òptima i els recursos necessaris per acollir amb condicions les seves activitats i satisfer els objectius culturals de l’Associació TRAM, entitat que gestiona el C.A.T. El nou equipament comptarà amb un auditori –reforma de l’actual- de unes 270 butaques amb una nova grada retràctil, a més de dos espais polivalents, sis sales d’assaig completament insonoritzades i una d’enregistrament i control tècnic, adequació de camerinos i, de cara al públic, una botiga i una fonoteca especialitzades en música folk, que permetin fer un recorregut per la discografia dels nostres artistes contemporanis. L’edifici històric del C.A.T. gira la seva façana definitivament cap a la plaça d’Anna Frank, en un projecte d’obra de prestigi i requalificació urbanística de l’arquitecte Víctor Argentí, amb un pressupost que arriba prop dels dos milions d’Euros, entre obra pública i infraestructures, un cost assumit essencialment per l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Gràcia- i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura).
Un Tradicionàrius itinerant
El C.A.T. té previst obrir les seves portes de nou el mes d’octubre de l’any que ve, a pocs mesos de la celebració del Festival Tradicionàrius, en el seu vintè aniversari. Això vol dir que l’activitat habitual a nivell de formació i difusió i la programació estable del C.A.T. es veuen interrompudes durant els 13 mesos previstos en l’execució de l’obra. No així per a la celebració del Festival Tradicionàrius 2006, que té previst escampar la seva programació per diversos espais i sales del barri de Gràcia amb els quals l’organització ha arribat a un acord per assolir aquesta transició.
D’aquesta manera, el C.A.T. veurà realitzades les seves expectatives de disposar d’un equipament adequat a les necessitats de la música folk del nostre país i per a la difusió d’aquest gènere de cultura popular present a gairebé tots els racons del món. Cursos i tallers, enregistraments i programació estable i singular (Festivals Tradicionàrius, Euskal Herria, ...) són les principals activitats del Centre Artesà, que ara comptaran amb més recursos.
Més informació: http://www.comedianet.com/showlist/showlist.php?dir=fitxers/C.A.T._Nou_Projecte
|
|
|