NOTICIES

NOTICIES
Catalunya
País Valencià
Illes Balears
Franja de Ponent
Catalunya Nord

CALENDARI

CALENDARI
Festes Hivern
Festes Primavera
Festes Estiu
Festes Tardor
Festes Tot l'any

ECOSISTEMA

ECOSISTEMA
Protagonistes
Proveïdors
Institucions
Cultura popular
Autors

MEDIATECA

MEDIATECA
Llibres
Audio / CD
Vídeo / DVD
Articles
Revistes

ALTRES CULTURES

ALTRES CULTURES
Festes del món
Etnografia Comparada
Nouvingudes
Webs temàtics

PROPOSTES

PROPOSTES
Monogràfics
Exposicions
Recerques

PARTICIPAR

PARTICIPA
Afegir un enllaç
Afegir una festa
Fer una donació
Subscripció

FESTES.ORG

FESTES.ORG
Què és
Qui som
Publicitat
Contacte
Español/English
Dimarts, 16 de juliol de 2024 | Carme    cerca       subscriu-te   
Notícies: Catalunya



7a festa del volcà de la Crosa
Informa: Rosa, Comissió de festes d'Estanyol
Dilluns, 18 de maig de 2009 a les 16:47


Estanyol - Bescanó (Gironès) - Celebració de la Festa del Volcà més gran de la península i un dels més grans d'Europa, el diumenge 24 de maig. Rutes en BTT per a grans i mainada, passejades en poni, inflables, rutes explicades per grans i mainada, tir amb arc, jocs de cucanya, etc. Parades d'artesans i productes ecològics. Carn a la brasa i bar durant tot el dia.


A l'Àrea de les Guilloteres – ESTANYOL (Bescanó) Ctra. de Girona a Santa Coloma (GI-533, Km 9,4, entre Estanyol i Sant Dalmai)
De 10 del matí a 5 de la tarda


PROGRAMACIÓ:
* A les 10 del matí:
- Ruta en BTT

* A les 10 del matí i durant tot el dia:
- Parades de productes artesans i ecològics. Embotits, formatges, olis, conserves ecològiques, caramels, pintura, melmelades, joies i bijuteria, vins i licors, plantes medicinals, sabons, etc.
- Parades de coques i pastissos. A càrrec dels nens i nenes de les escoles d'Aiguaviva, Bescanó i Vilobí d'Onyar.
- Servei de bar i carn a la brasa. Begudes, cafè, esmorzars, dinar i magdalenes volcàniques

* A les 11 del matí i durant tot el dia:
- Infables per a totes del edats. Gratuït.
- Tir amb arc.
- Passejades amb poni.

* De 2/4 de 12 a 1 del migdia:
- Passejada guiada pel volcà per a adults. Gratuït.
- Passejada guiada per a mainada Descobreix els tresors de la Crosa. Gratuït.

* Migdia:
- Dinar popular: Pa amb tomata, mongetes seques amb oli d?herbes aromàtiques de la Crosa, carn a la brasa (botifarra, cansalada o xoriç) i beguda. Preu: 6 €

* A les 3 de la tarda:
- Jocs de cucanya: curses de sacs, jocs amb aigua i farina, estirar la corda, etc. Hi haurà un obsequi per als guanyadors. Gratuït.
- 'Una recepta volcànica'. La Comissió de Festes d’Estanyol ha volgut recuperar un recepta tradicional que feien les àvies del poble quan preparaven l’àpat de la matança del porc i durant els dies que durava la batuda del blat. Es tracta doncs, d’unes magdalenes fetes amb cabell d’àngel o melmelades vermelles (móres i maduixes de bosc) i avellanes, que són productes que es podien trobar als horts del volcà. Ens ha semblat que la Festa del volcà de la Crosa era bon dia per poder compartir aquesta recepta de segles de tradició estanyolenca ja que creiem que elles ja es van inspirar en el volcà de la Crosa per fer-les. Per això hem elaborat artesanalment aquestes magdalenes volcàniques que podreu trobar a la parada de la Comissió de Festes d’Estanyol.

EL VOLCÀ DE LA CROSA. Un volcà per descobrir.
La Crosa és el volcà amb el cràter més gran de la península i un dels més grans d'Europa, amb un diàmetre de 1.250 metres. Aquest volcà està situat en major part al poble d'Estanyol (Bescanó), però compartint espai amb els pobles d'Aiguaviva, Sant Dalmai i Salitja (Vilobí d'Onyar), això fa que el volcà se situï a cavall entre les comarques del Gironès i la Selva. Tot i que no es coneix amb exactitut l’època en que es va formar, pel seu bon estat de conservació es dedueix que es tracta d’un volcà relativament recent, que va entrar en erupció durant el quaternari, com els de la Garrotxa i de la vall del Llèmana. El volcà de la Crosa va tenir un únic episodi eruptiu que es va desenvolupar en diferents fases, però sense cap tipus d’interrupció entre una i altra i en un temps relativament curt. Antigament el fons de la gran depressió volcànica era ocupat per un llac, dessecat definitivament entre els segles XVIII i XIX mitjançant la construcció d’una interessant mina subterrània. A l'Àrea de les Guilloteres d'Estanyol trobareu una zona d'aparcament i també diposareu de panells informatius per poder fer qualsevol dels tres itineraris degudament senyalitzats amb banderoles. Actualment les quasi 200 hectàrees que ocupa el volcà de la Crosa és un Espai Protegit d'Interès Natural gestionat pel Consorci de la Crosa.

Més informació: Programa en pdf.


Més informació: http://www.bescano.cat

    Més notícies
   imprimir compartir:   Facebook  google buzz  Twitter   









Festes.org Associació Cultural Rebombori Digital Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura Botarga Produccions S.L
peu
A Internet des del 03-1999 versió 4.2 estrenada el 02-2011
Estem en construcció permanent - Actualitzacions RSS RSS
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Crèdits del web · Avís legal · Política de privadesa · Ús de galetes · Contacte
© 1999-2024 festes.org